Sonbaharda Cildinizi Tazeleme Fikirleri...

Sonbahar havası kendini iyice hissettirmeye başladı. Yaz mevsiminden çıkıp, serin havalara girerken cildimizle ilgilenmemiz gerek. Malum mevsim geçişlerinde kurumalar, çatlamalar, gerilmeler ciltte meydana gelen hasarlar olup, cildimizin en az hasarı alarak bu dönemi geçmesi oldukça önemlidir. İşte size sonbaharda cildinize iyi gelecek bazı öneriler;

Hindistan cevizi yağıyla cildinizi onarın

Hindistan cevizi doğal bir koruma kalkanı gibidir. Cilt hemen bünyesine alır ve gerekli yerleri tamir eder. Soğuk havanın kuruttuğu yerleri onarır. Cildinizi  suya ihtiyacı olan kurumuş bir çiçek gibi düşünün kızlar ve hindistan cevizi yağını da su gibi düşünün. Cildin nasıl emdiğini ve canlandığını hayal edebiliyorsunuz değil mi?:) Sonbaharda kurumuş, pul pul olmuş bir cildiniz var ise bu yağ tam size göre… Piyasadan direkt yağını alabileceğiniz gibi, içeriğinde hindistan cevizi yağı olan ürünlerden de kullanabilirsiniz.
Hindistan-Cevizi-Yağı-

İçeriden de cildinizi mutlaka takviye edin

Cildi sadece dışarıdan bakmak yetmiyor reçeller, içeriden de güçlendirmek, beslemek gerekiyor. Unutmayın içerisi yenilenemeyenin dışarısı eskir:) O yüzden bir bakalım neler yemek gerekiyor. Bir kere karbonhidrattan uzak durmak gerek, Havaların soğumasıyla birlikte doğal vitamin alımı başlamalı. A,C, E vitaminleri, çinko, bakır, demir ve selenyum açısından zengin gıdalarla beslenmeliyiz. Nedir bunlar? Havuç. ceviz. badem, balık, turunçgiller, yumurta ve bol su tabi ki:)  Doğal vitamin tabletleri var. Onlarla dışarıdan destek verebiliriz. Tabi yağlı gıdalardan sadece sonbaharda değil daima uzak durmak gerekli.
sonbaharda_beslenme_1317246859

Uykusuz geceler cildinizin düşmanıdır

Düzenli uyumak… İşte bütün mesele bu! Uykusunu alamamış bir cilt daima sağlıksız olacaktır. Ne kadar bakım yaparsanız yapın, dinlenmemiş cilt her daim sorunlu olur. Sigara tüketiminden uzak, uykusunu tam almış bir cilt ışıl ışıl, aydınlık görünecektir. Günde mutlaka 7 saat uyuyun reçeller, çok geç yatmayın. Vücudun ve cildin en uykuya ihtiyacı olan saatlerde yani 23:00-6:00 saatleri arasında uykuda olmaya çalışın, televizyonun başında değil.
uyku

Peelingle ölü deriyi atın

Cilt bakımında en can alıcı nokta haftada bir kere ölü deriyi atmak… Yağların, kremlerin cilt tarafından iyi emilmesi için mutlaka peelig yapın. Sonbaharın sertleştirdiği, öldürdüğü tabakayı ortadan kaldırmak, cilt tipinize uygun bir peeling ürünüyle mümkün. Elinize ürünü alın hafif dairesel hareketlerle yanak, çene, alın bölgesinde uygulayın. Göz çevresi ve dudak kenarlarına asla uygulamayın. 5-10 dakika sonra su ile durulayın. Yumuşacık olmuş cildinizi hemen farkedeceksiniz.
peeling

Düzenli cilt bakımınızı yapın

Kuru ve soğuk havalarda kadınlar cilt bakıma daha çok ihtiyaç duyar. Bu dönemlerde cildimize biraz daha özen göstermek gerek… Günlük bakımınızı ve temizlemenizi asla es geçmeyin reçellerim. Elinizde hiç bir şey yoksa ve cildiniz kuru ise bal sürebilirsiniz, cildinizi nemlendirir ve yatıştırır. Cildiniz normal ve karma ise yoğurt sürebilirsiniz. Değişik doğal maskeler var onları uygulayabilirsiniz. Günde bir fincan yeşil çay için mutlaka… Yeşil çay hem formunuzu korumanıza yardımcı olur, hem de antioksidan özelliğinden faydalanarak cildinizden zararlı maddeleri uzaklaştırabilirsiniz.
yeşil çay

Argan yağıyla cildinize gençlik katın

Argan yağı cilt tarafından çabuk emildiği için krem gibi kullanabilirsiniz. Cildinizi yumuşak, pürüzsüz yapar. Cildin soğuktan sertleşmiş kurumuş halini yok eder ve nemlendirir. Ciltte meydana gelen zararlı serbest radikallerle savaşır, doğal bir koruma bariyeri yaratır. Sonbaharda argan yağını saçlarınıza da uygulayabilirsiniz. Ben son günlerde hem cildimi hem de saçlarımı sonbaharın yıpratıcı etkisinden argan yağıyla koruyorum reçellerim. Argan yağına ulaşmak kolay. Biraz araştırma ile en güvenilir yerden alabilirsiniz.
argan

En önemlisi ruhunuzu taze tutun

Cilt sağlığını korumak için bence en önemli faktör mutluluk. Pozitif olmaya çalışın, hayattan keyif almaya, keyif aldığınız şeyleri yapmaya özen gösterin. Yağışlı hava içinizi karartmasın. Aksine yağan yağmurdan, kardan keyif almaya bakın. Gülümsemeyi asla ihmal etmeyin, yüzünüzde her daim bir tebessümle dolaşın ve aynaya baktığınızda gördüğünüzden mutlu olun. Kendinizi sevin. Unutmayın en iyi ilaç insanın kendisidir:)
mutlumavi_mutlu
Bu haftalık benden bu kadar reçellerim. Her daim cildiniz güzel, ruhunuz aydınlık olsun…

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Tamamı güzel öneriler, not alıp uygulamak gerekiyor. Benim de ciltten ziyade mevsimsel saç dökülmelerine dikkat etmeniz yönünde bir uyarım olacak. Bu güzel öneriler için teşekkür ediyorum ve hepinize mutlu haftalar diliyorum :)

hayatreceli dedi ki...

@saç dökülmesi uyarın için çok teşekkürler kocaman sevgiler..:)

Blogger tarafından desteklenmektedir.