Sonbahar ve Kışta Cildiniz ve Sizin İçin Bitki Çayları

Bu defa sizlere bitki çaylarından bahsetmek istiyorum. En az yediğimiz meyveler, sebzeler kadar bazı bitki çaylarının da cildimize iyi geldiğini tahmin edersiniz. Benim de sürekli kullandığım bitki çayları var. Hele ki bu soğuk günlerde, cildimizi dışarıdan olduğu kadar içeriden de takviye etmeli, cildimize yardımcı olmalıyız. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bitki çaylarının tek bir demleme şekli vardır. Kupaya bitki çayınızı koyarsınız, üzerine kaynamış ve 1 dakika  dinlenmiş suyu dökersiniz.  2-3 dakika beklersiniz, poşeti yada bitki çayı neyin içerisindeyse onu kupadan çıkartırsınız. Başka yöntemler yanlıştır. Öyle saatlerce kaynatmak, saatlerce demlemek bitki çayları için asla doğru bir hazırlama yöntemi değildir.
Bazı bitki çayları içerdikleri mineral, vitamin ve antioksidanlar yüzünden cilt için çok faydalıdır. Ben sizlere öyle adı-sanı duyulmamış, bulunması zor bitkilerden bahsetmeyeceğim. Herkesin rahatlıkla bulabileceği, kolay hazırlanan çaylardan örnekler vereceğim.

Adaçayı

Cilde iyi gelen bitkilerden en önemlisi adaçayıdır. Adaçayı strese iyi geldiğinden, stresin de cildi kötü etkilediğini düşündüğümüzde tüketmemizde fayda var reçellerim. Adaçayı temizleme özelliği sayesinde vücuttaki toksinleri giderir. Toksinler gidince hem siz, hem de cildiniz rahatlar ve nefes alır. Hazırladığınız adaçayıyla yüzünüzü de yıkayabilirsiniz. İçtiğiniz her adaçayı soğukta hastalanmanızı da engelleyecektir. Benim sonbahar ve kış aylarında vazgeçilmezlerimden biri adaçayıdır.
adaçayı

Papatya Çayı

Cilde iyi gelen bir diğer çay da papatya çayıdır. Papatya cildinizi bakterilerden korur, varsa mevcut bakterilerden arındırır. Göz çevreniz için harika bir solüsyondur. Aynı zamanda vücudu rahatsız eden, sıkıntı veren gaz ve idrar problemlerinizde size yardımcı olur. Yani reçellerim, demlediğiniz çayı hem için, hem de cildinize sürün, cildinizin güzelleştiğini göreceksiniz. İltihap giderici olduğundan cildinizdeki sivilcelere de iyi gelecektir.
Camomile tea

Yeşil  Çay

Cildinizin dostu bir diğer çay da tabii ki yeşil çay. Hem formunuzu korumanızı sağlar, hem de antioksidan etkisiyle vücudu zararlı maddelerden arındırır. Yeşil çay içen uzun ömürlü olurmuş. Japon halkının sürekli kullandığı tek çay buymuş :) O yüzden bol bol yeşil çay tüketelim reçellerim. Aynı zamanda yağ yakıcı özelliği olan yeşil çay, vücudumuzdaki yağlanmayı azalttıkça cildinizin de berraklaştığını göreceksiniz. Benim de sürekli tükettiğim çaylar arasındadır.
yesil çay

Biberiye

Sürekli kullandığım biberiyeden de bahsetmeden geçemeyeceğim. Biberiye kan dolaşımını hızlandırır, damardaki kan akışını rahatlatır. Biberiyenin bu özelliği kilo vermek isteyenler için de önemli. O yüzden hem formumuzu koruyalım, hem de cildimizi kan akışıyla diri tutalım istiyorsak biberiye kullanmakta yarar var. Antiseptik özelliğini düşünürsek kendinizi temizlenmiş, arınmış olarak hissedeceksiniz. Ben biberiyeyi çok seviyorum. Özellikle kış aylarında çayını demleyerek bol bol tüketiyorum. Tazesiniz bulabilirseniz harika ama bulamazsanız aktarlarda kurutulmuş olanı bol miktarda var. Oradan temin edebilirsiniz reçellerim.
biberiye

Nane

Son olarak nane çayı harika bir sıkılaştırıcı olarak bilinir. Temizleyici özellğinden dolayı içtiğinizde cildiniz temizlenir, ferahlar, rahatlar. Eğer diyet yapıyorsanız vücudunuzun sıkılaşmasına yardımcı olur. Hazırladığınız nane çayını bir pamuğa batırarak cildinizi silebilirsiniz. Soğuk havalarda üşüttüğünüzde ve hazımsızlık yaşadığınızda  midenizi yatıştırıcı özelliğiyle de sizi rahatlatacaktır. Tazesini de, kurusunu da tüketebilirsiniz.
nane
şimdilik benden bu kadar reçellerim. Bitki çaylarınız elinizde  size harika bir akşam diliyorum.
Sevgiyle kalın hoşçakalın…

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.