2014-2015 Sonbahar-Kış Makyaj Trendleri

Havalar soğudu, renkler iyiden iyiye sonbaharın melankolisini yansıtıyor. Kıyafetlerimiz, saçlarımız, makyajımız yazın o renkli dünyasından kopup daha soft, kremsi ya da koyu tonlara dönmeye başladı. Arada renkler tabii ki var ama bu renkler sadece sonbaharın renk dönüşümlerine enerji katmak için… Bu yazımda 2014 sonbahar-2015 kış makyaj trendlerinden bahsedeceğim sizlere…
Sonbahar sezonunda gözler kedileşiyor. Bol siyah, bol eyelinerlı, dikkat çeken gözler var. Kuyruklar uzuyor, gözler çekik çekik oluyor. Eyeliner stoğunuzu iyi yapın, çünkü bu sonbahar vazgeçilmezimiz kedi gözleri olacak.
eyeliner
makyaj
Günlük makyajlarda naturel görünümler var. Adeta makyaj yok gibi olan yüzlerde tek kullanılan bol eyeliner :) Pürüzsüz mermer gibi tenler çok moda bu sezon. Günlük kullanıma da uygun ayrıca… O yüzden fondotenlerinizi ve kapatıcılarınızı hazırlayın, dümdüz yüzler yaratacağız:) Günlük makyajda aydınlatılmış bir göz çevresi ve pürüzsüz bir yüz, gözlere hafif gold ve bakır dokunuşları olabilir. Yanaklar çok pembe değil bu sezon, daha naturel allıklar var. Metalik akımın etkisine girmiş rujlar günlük kullanıma uygun. Metalik modasına her dokunuşta rastlamak mümkün, metalik renkleri günlük daha hafif tonlarda kullanarak yaratıcı bir görüntü yakalayabilirsiniz. Mesela gold, bakır, gümüş, bronz ve favori renklerinizin metalik halleri bu kullanıma çok uygun olacaktır. Günlük makyajda doğallıktan uzaklaşmıyoruz.

naturel
Gece makyajında her zaman olduğu gibi daha koyu tonlar göz önünde… Metalik akımının etkisinde, daha belirgin, daha net bakışlar hakim. Eyelinerlar daha kalın çekiliyor. Kaşlar bu sene yine kalın, asla inceltmeyin kızlar… Kalın kaş, belirgin kaş gözlerimizi daha da ortaya çıkartıyor bu sonbaharda.
metalik
gümüş
Gece makyajında, dudaklarda, bu sezon kırmızı hakim. Kırmızının her tonunu rahat rahat kullanın. Daha cesaretli reçeller, gündüz de kırmızıyı hafif tonlarda kullanabilirler :) Yani kırmızının modası asla geçmiyor kızlar…
ruj 1
ruj 2
ruj 3
Kirpikler bu sezon uzun, kıvrık ve simsiyah. 1960’ların esintisi var kirpiklerde… Rimelinizi seçerken en çok kıvıranından seçin, çünkü dolgun kirpikler bu sezonun olmazsa olmazı… Kirpikleriniz yeterince dolgun ve kıvrık değilse, bir çok yerde satılan takma kirpiklerden faydalanabilirsiniz. Artık sadece gece değil, günlükte kullanabileceğimiz takma kirpikler satılıyor. Makyaj çantanızda mutlaka yer alsın.
kirpik
Metalik akımını sevmiyorum, bakırlar, goldlar, gümüşler, bronzlar bana göre değil diyorsanız; eyeliner kuyrukları sizi cezbetmiyorsa, ben sadeliği seviyorum, fazla dikkat çekmek bana göre değil, ışıltıları sevmiyorum diyorsanız, o zaman bu sezon mavinin her tonu da moda… Maviyi kullanarak, daha uçuk renklerde makyajınızı yapabilirsiniz. Mavi maskara ya da eyeliner, göz farı, göz kalemi kullanarak sonbahar etkisine biraz olsun renk katmış olursunuz.
mavi
Son olarak bitmiş makyajlardan bir-iki kare vermek istiyorum. Bu tonlar, bu görüntüler 2014 sonbahar-2015 kış sezonunda çok moda. Siz de kendinize uygun olanını hemen uygulamaya geçin. Ben geçtim bile :)

son hali 2
son hali
Bol renkli güzel bir gün olsun reçellerim...

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.