Seyahat Demek...



Yepyeni bir yolculuktan döndüm ve döner dönmez yazmak istedim, Yolculukların nasıl da hayatı güzelleştirdiğine dair...
Seyahat belki de bir çoğumuzun yapmak istediği bazen maddi sebepleri öne sürdüğümüz, bezen de vakitsizlikten yapamadığımız ancak hepimizin çok istediği bir şey bu benim fikrim.

Ben niye yapamıyorsunuz ya da tembelliğinizle ilgili size yorum yapmayacağım. Ben size gezmenin, keşfetmenin insan ruhuna nasıl iyi geldiğinden bahsedeceğim. Seyahat birçok ilaçtan, antibiyotikten, doktordan çok daha şifalı çok daha iyileştiricidir. Seyahat hayalinizde kurduğunuzun gerçekleşmesidir. Yüreğinize koyduğunuz birçok bekleyen her ne varsa onların yüzeye çıkmasıdır.

Yolculuk yaparken insan kendini bulur, keşfeder hani derler ya bazen yalnızlıktır bir çok şeyin cevabı, işte bulamadığı cevapları bulur insan yolculuk yaparken. Keşfettiği ya da fark ettiklerini heybesine toplar korur kollar, yollarında karşılaştığı engelleri görür, en önemlisi de nedir biliyor musunuz? kendini eleştirir, yargılar, çözümler arar ve bulur. Seyahat etmek şifadır, en özel doktordan, ilaçtan, işten, güçten bile...

Seyahat etmek yeni kişiler demektir, yeni insanlar tanımak, yeni hayatlar öğrenmek, ve kendini onlarla bütünleştirmek. İnanın kızdığınız, yetersiz bulduğunuz, sevmediğiniz, ya da çok istediğiniz, hayalini kurduğunuz her şey ama her şey tanığınız insanlarla önünüze gelecek. ve siz iyi ki bu yolculuğa çıkmışım diyeceksiniz.

Unutmayın hayat paylaştıkça güzeldir. bir yolculuğu paylaşmak, başka bir şehirde güne uyanmak, hiç tatmadığınız lezzetleri tatmak tembel olmaktan çok daha keyifli ve tecrübe edici...

Nice seyahatlere...
Nesrin Ateş Şengülen


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.