Cennetten Bir Köşe Urla-Sığacık 2.bölüm SIĞACIK

Merhaba yazımın 2.ci bölümüyle karşınızdayım, gezi yazılarını okumak keyifli oluyor en azından ben çok keyif alıyorum, gitmek istediğiniz yeri okumak bilgi sahibi olmak için oldukça faydalı buluyorum. Bir çok kez de fikir sahibi olmuşumdur. Umarım bu yazım da birilerine faydalı olur. 

Urla yolculuğumuzdan sonra yaklaşık 15 dak. uzaklıkta olan Sığacık'a çevirdik rotamızı. Şirin mi şirin olan bu köyü gezerken çok keyif alacaksınız emin olun. Ama tek kötü yanı orası da keşfedilmiş oldukça kalabalıktı. 

Sığacık...

Sığacığa giderken yolumuzun üzerinde ki Teos Antik Kentine uğradık burayı görmeden geçip gitmek olmazdı.
Seferihisar’a 5 km uzaklıkta bulunan Teos Antik Kenti, ilçenin en eski ve günümüzdeki en önemli tarihî kalıntısıdır. 12 İyon kentinden birisi olan Teos, ilk kez MÖ 1080’lerde Akalı Komutan Athamas tarafından kurulmuştur. Güneyinde ve kuzeyindeki limanların ortasında bulunan Teos’a gelindiğinde görünen ilk yapı, Teos’un koruyucu tanrısı Dionysos adına Anadolu’nun en büyük ve Helenistik dönemin ünlü mimarı Hermogenes tarafından yapılan Dionysos Tapınağı’dır. Tapınağın güneyinde bugün hâlâ büyük bölümü ayakta kalmış olan bir su deposu vardır.

Bunlar dışında, Antik Liman, Arkaik Tapınak (Hekatompedon), Arkaik Dönem Akropolü’nün eteğindeki Antik Tiyatro ve tiyatronun güneydoğusunda yer alan Agora, Agora Tapınağı, Bouleuterion, Sarnıç ve Antik Yollar önemli kamu yapılarından birkaçını oluşturur.


Anıt Zeytin Ağaçları vardı Teos ta onlara dokunmak, hissetmek inanılmazdı. Gövdelerinden çok eski oldukları belliydi kim bilir nelere şahit olup, neleri görmezden geldiler.

Oraya vardığımızda bir hareketlilik vardı. Baştan anlayamadık ama sonrasında 2.Zeytinyağı Müzayedesine denk geldiğimizi farkettik. O kadar güzeldi ki o anları yaşadığımız için kendimizi çok sanslı hissettik. Ücretsiz dağıtılan zeytin ve şarap eşliğinde çalan müziğe kendimizi verdik ve keyfini çıkardık.



Güzel Sığacık kıyıları...



Gitmeden araştırdım nerede yenir en güzel yer neresidir diye ve Milos Balık ta karar kıldım. Çok şirin bir mekan olan Milos balık ta balık mezeleri ve balık ürünleri gerçekten çok lezzetli ve taze eğer yolunuz oraya düşerse mutlaka yemeden geçmeyin. Sığacık ta kale içinde bulunan restaurant şirin ve salaş mekan seven ziyaretçilerini bekliyor.

Beğendili Ahtapot

Sıcak acılı Kalamar

Milos tatlısı

Deniz Ürünleri Mantısı

Milosta Yunan müziği eşliğinde çok keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Sığacık Sokaklarında ki Güzellikler..
Nar ağacı





Sığacık Sahili

Gezen insanın ufku genişler, bakışı açılır her gün yeni bir yer görmek ne güzeldir.
Başka bir gezi de buluşmak üzere sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.