Radoha Kefir ile Sağlıklı Günler

Yeni yılın ilk gününden  günaydın, mutlu yıllar reçellerim bu yıl her şey gönlünüze göre olsun ve tüm güzellikler sizinle olsun. Sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı bir yıl diliyorum size. 

Bildiğiniz üzere sağlık her şeyden önemli dikkat etmek, önem göstermek bizim elimizde. Zararlı şeylerden uzak durmak ve gerekli besinlerle beslenmek yine biz insanların iradesinde reçellerim. Son zamanlarda prebiyotıkleri çokça duymaya başlamıştım, tv de, internette sağlık üzerindeki etkileri anlatılıyordu. Yararlı bakteri denilen bu güzellikler insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri mevcutmuş. Zararlı bakteriler ile savaşıyor vücudu tüm olumsuz şartlarda koruyormuş. Tüm bunlardan sonra ben de tüketmeye başladım. Yararlı bakteri denildiğinde yoğurt, boza, sindirim yoğurtları ve kefir bu anlatılan yararlı bakterilere örnektir. 


Ben bunları tüketirken İnstagramda Radoha kefir markasına denk geldim. Bir etkinlikte bloggerların elinde gördüm ben onlardan bilgi almaya çalışırken Radoha Kefir bana ilk kefirlerimi gönderebileceklerini söylediler. Çok mutlu oldum hemen irtabata geçtik ve ben ilk Radoha kefirimle tanıştım. İlk defa Keçi sütünden kefir de içtim ve kefir sabunu ile tanıştım. buradan çok teşekkür etmek istiyorum. 

Kefir Nedir?
Kefir, kefir kültürü(kefir danesi) ile fermente edilmiş, bir çok sağlıklı probiyotik, vitamin ve mineral gibi öğeleri barındıran bir süt ürünüdür. Hafif ekşimsi ve ferahlatıcı tadı ile rahatlıkla içilebilir, içildiğinde ferahlık verir. Kıvam bakımından ayrana kimyasal özellikleri ile de yoğurda benzer.
Kefirin kökeni Kafkasya'da ve Orta Asya'da yaşayan Eski Türklere kadar dayanmaktadır. Keşfedilişi hakkında, varsayımlara dayalı birçok hikaye olsa da en kabul edilir olanı şöyledir:
Göçebe Türkler, keçi sütünü tulumlarda taşıyarak, uzun göçler sırasında sütü burada bekletirler. Bu uzun süreç sonunda, süt süt halinden çıkarak, yoğun kıvamlı, hafif ekşimsi, lezzetli bir içecek haline dönüşür. Tulum içerisinde var olan kefire dönüşmüş sütü tüketip, içerisine tekrar süt ekleyerek, farkında olmadan sürekli olarak kefir üretirler. Bu sayede insan sağlığını korumak ve sağlığımızın devamlılığını sağlamak açısından çok önemli bir gıda olan kefirin nesilden nesile, Türklerden farklı ülkelere yayılması sağlanır. İşte bu tulum içerisinde oluşan ve kefiran yapı içerisinde koloni olarak bulunan mikroorganizmalar, kefir tanesi olarak adlandırılır. Kefir taneleri sarımtırak renkte olup, çapları 1,2 mm ile 3,6 mm arasında değişmektedir.

Kefir Sabunu:
Tek gerçek kefir sabunu olarak üretilen Radoha Kefir Sabunu, aynı Radoha Kefir’de olduğu gibi tamamen doğal ve katkısızdır.
Renk koruyucu vs. gibi katkı maddeleri bulunmadığından zamanla sabunun renginde koyulaşma görülebilir.
Kefir sabunu saç ve vücut temizliğinde ortak olarak kullanılabilir. Düzenli olarak kullanıldığında ciltte pullanma, saç dökülmesi, egzama, kaşıntı gibi birçok deri rahatsızlığının tedavisinde yardımcı olmaktadır.
Üretiminde doğal palm yağı kullanılır. Kokusu ise doğal çiçek özlerinden gelmektedir. Ciltte herhangi bir kalıntı bırakmaz, cildi nemlendirir. Radoha kefir sabunu kullanıldığında farkını çok net bir şekilde görebilirsiniz.
Radoha Kefire bakış:
Radoha 2004 yılında İnsanlara doğru beslenmenin yollarını sunmak ve doğru beslenmeyi sağlayacak gıdaları tüketicilere sunmak amacı ile hizmete başlamıştır. Bu yola çıkmamıza neden olan en önemli faktör kefirin insan sağlığında ki önemini keşfetmemiz olmuştur. Radoha kendi çiftliğinden elde ettiği keçi sütü ve kontrollü olarak temin ettiği tamamen doğal inek sütlerinden elde ettiği ürünleri insan sağlına sunmaya, Seçen Keçi Çiftliği iş birliği ile devam etmektedir.
Radoha, doğal kefir mayası ve geleneksel yöntemlerle ticari olarak kefir üreten, Türkiye’de ilk, dünyada ise sayılı markalardan biridir.
Sizler de bu sağlıklı içecekle en kısa sürede tanışmalısınız. İçtikçe daha zinde, daha sağlıklı günler geçirdiğinizi hissedeceksiniz. Ben İnek sütünden olanı daha çok seviyorum tadı daha bana göre, keçi sütünden olanın tadı biraz buruk ekşi ama içilebilir tabi ki. Benim tercihim daha çok inek sütünden olanından:) Sabununu kullanmaya başladım cildi yumuşatıyor ve parlatıyor bakalım ileride ki günlerde ne gibi etkileri olacak..
Radoha Kefire ulaşmak ve sipariş vermek için tıktık..
Sağlıklı günler dilerken yeni yılınızı tekrar kutlarım sevgiyle kalın...

1 yorum:

mm dedi ki...

Kefir'e resmen aşığımmmmmm :)

Blogger tarafından desteklenmektedir.