Sonbahar ve Kış İçin Saçlara Pratik Bakım

Sonbahar yazılarımız yazı dizisi gibi olmaya başladı :) Geçen hafta sonbaharda cilt bakımını anlattıktan sonra, bu hafta da saçlara değinmek istiyorum. Sonbahar da sert havalar nasıl cildimizi etkiliyorsa yazdan çıkmış saçlarımız da bakıma ihtiyaç duyar. Sertleşen, kırılan, matlaşan saçlarımızı bu sonbahar ufak dokunuşlarla canlı, hareketli, ışıldayan saçlara dönüştürebiliriz.
sac_yikama
Öncelikle kuaföre uğrayarak saçlarınızın uçlarındaki kırıkları hafifçe aldırın. Banyoda saçlarınızı son kez durularken suyu soğutun, soğuk suyu aniden saçlarınıza uygulayın ve çıkın. Soğuk suyla yapılan şoklama işlemi saç hücrelerinize iyi gelecektir. Saçlarınıza uygun şampuanları kullanmaya özen gösterin ama bunun için önce saçınızı tanıyın. Saçınızın tipinin ne olduğunu tam olarak anlayamıyorsanız saç bakım testleri var, onlardan faydalanabilirsiniz.
sac_bakimi_zeytinyagi
Saçlarınız yıpranmış ve zarar görmüş ise saçlarınıza yağ bakımları uygulayabilirsiniz. Saçlarımın sağlığı için benim sürekli kullandığım bir maske var. Onun tarifini size vermek istiyorum. Herkesin evinde mutlaka zeytinyağı vardır. Bunu badem yağıyla karıştırın (yaklaşık her ikisinden de yarım çay bardağı) ve saçlarınızın diplerinden uçlarına kadar yedirerek sürün. Saçlarınızı bir havluya sarın ve 2 saat kadar tutun. Sonra nazik temizleme şampuanınızla yıkayın. Saçlarınızın yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

argan yağı
Piyasada bulunan durulanmayan bakım yağlarından Avon Advance Techniques serisininMoroccan Argan Oil isimli bakım yağı harika! Alıp kullanabilirsiniz. İçerdiği argan yağı saçlarınızı besler, bakım yapar ve onarır.
saç yağıı
Piyasada saç uçlarını güçlendirmek için de türlü türlü bakım yağları var. Bunlardan yine durulanmayan cinsinden saç ucu bakım yağlarından kullanın, sert ve soğuk havalarda saç uçlarınızın kırılmasını engeller. Yine Avon Advance Techniques serisinden Dry Ends Serum saç ucu onarıcı serumunu kullanabilirsiniz. Ben her ikisini de kullanıyorum. Bu ürünleri kullandığınızda saçlarınız hem harika kokacak hem de ışıl ışıl parlayacak. Aynı zamanda bu bakım yağları elektriklenmeyi de engelliyor. Fönden sonra rahatlıkla kullanabilirsiniz :)
sac-bakimi-icin-zeytinyagi-maskesi
Saçlarınız çok yıpranmışsa bir başka ev yapımı saç maskesi önerim var. Zeytinyağı ve 1 yumurtayı karıştırın. Masaj yaparak saç diplerinden uca kadar uygulayın. 1 saat kadar bekleyin ve durulayın. Bu maske de saçlarınızı onarır, güçlendirir ve yeniden yapılandırır.
sirke
Mutfakta kullandığımız sirke başka işlere de yarıyor. Cildimize, vücudumuza ve tabi ki saçlarımıza faydalı oluyor. Saçlarınıza elma sirkesi acil bakımını yapabilirsiniz. Matlaşan saçlarınız için harika bir uygulama bu reçellerim… Uygulayacağınız sirke saçlarınızı ışıl ışıl, sağlıklı bir  görüntüye kavuşturacaktır. Sirke bakımı çok basit. Banyoda sirkeyi saçınıza sürün, yarım saat bekleyin ve yıkayın. Böyle uygulamak istemezseniz son durulama suyunuza az sirke damlatarak da yapabilirsiniz. Sirke sayesinde, her daim parlak saçlar sizinle olacaktır.
İşte bu yapması pratik ama etkileri büyük olan uygulamalarla saçlarınızda sonbahar ve kışın olumsuz etkilerini yok edebilirsiniz reçellerim.
Sevgiyle, hoşçakalın…

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Soguk suyla şoklama islemini hep yaparim, gercekten iyi geliyor. :)

makyajlı kareler dedi ki...

canım 2 tne mimin var :))) öpüyorum çok

Yeseren Yaprak dedi ki...

Sac bakimi gercekten beni en zorlayanlardan. Ama bu kis kiricam belini bu isin :)

http://yeserenyaprak.blogspot.com/

hayatreceli dedi ki...

@deniz kabuğu evet kesinlikle haklısın canım :)) aynen devam:)

@makyajlı kareler bende çok öptüm:)

@yeşeren yaprak insan isteyince herşey olur yeter ki üşenmesin:)

Blogger tarafından desteklenmektedir.