PRENSESAYLA KAHVALTILAR BİR BAŞKA
Günaydın reçellerim, İstanbul'da hava soğuk yağmur yağıyor ama yine de herşey güzel diyelim güzel olsun:)
Hafta sonu kahvaltıda yaptığımız bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu Bulgaristanın bir tarifi eşim çok güzel yapıyor. Sabah kahvaltılarında mükemmel bir lezzet.
Hafta sonu kahvaltıda yaptığımız bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu Bulgaristanın bir tarifi eşim çok güzel yapıyor. Sabah kahvaltılarında mükemmel bir lezzet.
PRENSESA
Trabzon ekmeği ama bayatlamış
Kıyma
Kaşar peynir (rendelenmiş)
Çubrisa (Bu bizim kahvaltılık poy ile aynı şey hemen hemen)
Kıyma biraz yağ, tuz ve karabiber ile yoğrulur. Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine bıçak yardımı ile yayılır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır. En son üzerine çubrisa serpilir. 250°C lik fırında pişirilir. Bizde telli ızgara var eski usul ondan yaptık ama fırında da oluyor reçellerim.
Kaşar peynirleri eriyip ekmekler kızarınca çıkartılır. Yanında bol köpüklü bir ayran ile yenir.:)
Biz kıyma ile yaptık ama sucuk, salam, sosis ile de yapılıyor kim nasıl isterse öyle yapsın:)
Aman da aman mutlu haftalar olsun reçellerimee...
18 yorum:
Afiyet olsun Reçelim,çok güzel oluyor adının bu olduğunu bilmiyordum:)Ben ekmek kızartması diyerek sucuklu,peynirli ,kıymalı çeşit çeşit yapıyordum.Nefis görünüyor,ellerinize sağlık.Mutlu bir hafta diliyorum:)Sevgiler:))
Ellerine sağlık Poy u da bilmiyorum Çubrisayı da :)
canım çok güzel görünüyor...
ellerinize sağlık...
ben kıymayı pişirdikten sonra ekmeğin üzerine koyuyordum...
ama sen çiğ koydun ilginç...
deniycem mutlaka.........
Bir bulgaristan göçmeni olarak yazı hemen dikkatimi çekti:) Bunun makinesi var ben de ızgara gibi. Domatesle peyniri ezip biraz kekik tuz katıp sürüyorum ben de nefisss oluyor:)
Bir bulgaristan göçmeni olarak yazı hemen dikkatimi çekti:) Bunun makinesi var ben de ızgara gibi. Domatesle peyniri ezip biraz kekik tuz katıp sürüyorum ben de nefisss oluyor:)
@birincim çok teşekkürler adınıda öğrenmiş oldun:))
@yasemincim poy harika bişey çok ta leziz denemei tavsiye ederim:)
@şirinem çiğ kıyma hemencecik pişiyor önceden pişirme zahmetine sokma kendini:)
sevgiler....
tamamdır canım benim :))
tavsiyene uyacağım :))
çok öpüyorum :))
Bu dilimler o kadar lezzetli görünüyor ki.. Ellerine sağlık Reçelcim..
Bir Bulgaristan göçmeni olarak bu tarifi görünce sevindim. Prinsesa yapmak için mini soba gibi bir şey var. biz onda yapıyoruz o çok daha lezzetli yapıyor fırına göre, bulgaristana gitme fırsatın olursa mutlaka ondan al.20 tl civarında.
@birdelisevdam canım benimde köklerim oraya dayanıyor eşim oralı aynı zamanda çok memnun oldum seninle tanıştığım için çok teşekkürler..
@misket limonu tatlım çok teşekkürler sevgiler..
@aycelcem bendede ona benzer bişey var onda yaptık kayınvalidemler sürekli gidiyorlar sipariş edceğiz zaten aklımızda:))
sevgilerrr....
Çibrusa nedir merak ettim.
Kıymalı hiç denememiştim.
Ama güzel olur eminim.
Ellerine sağlık sevgiler
çok severimmmmm ben de ! ananem bulgaristan göçmenidir bol bol yapar doyamam yemeğe:)))
@Nilaycım çubrisa bulgaristan baharatı orada öyle deniyor bizim burada i kahvaltılık poy gibi:)
@meliscim evet çok ta lezizdir değil mi?? bende bayılıyorum..
sevgiler
Hımmm leziz görünüyor Çibrusa ne derken yorumda okudum:))
içimden geldiği gibi mutlaka denemelisin:)
içimden geldiği gibi mutlaka denemelisin:)
offf nasıl lezzetli kim bilir...
çubritsa adı bulgaristan a özel bir baharat :)
Yorum Gönder