Fazla Kilolarınız Sizi Obez Noktasına Taşıyabilir


Hareketsiz bir yaşam, sağlıksız ve düzensiz beslenme, stresle mücadele etmek yerine yemek yemeye yönelme ve daha pek çok unsur obeziteyi çağımızın en yaygın hastalığı haline getirdi. Obezite vücudun pek çok sisteminde çeşitli bozulmalara ve beraberinde hastalıklara sebebiyet veriyor. Aynı zamanda obezite rahatsızlığını yaşayanların 12 ila 15 yıl daha az yaşadıkları da çeşitli araştırmalar ile anlaşıldı.
Peki, obez olmamak için ne yapmalı, nasıl bir yaşam stilini benimsemeli? Bu sorunun yanıtı da uzmanlardan geliyor. Öncelikle hareketsiz bir yaşam tarzı ile mutlaka vedalaşmak gerekiyor. İstisnasız herkesin hayatında egzersizin olması gerektiği uzmanların altını özellikle çizdikleri öneriler arasında yer alıyor. Aynı zamanda sağlıklı ve düzenli beslenme olmazsa olmazlar arasında! Çok sayıda kişi sadece yaşam stilini değiştirerek obezlikten kolayca kurtulabiliyor. Ancak yeniden yakalanma riski büyük. Bu nedenle kazanılan sağlıklı ve düzenli beslenme, egzersiz yapma alışkanlıklarının hayat boyunca devam ettirilmesi gerekiyor.

Obezlik Tedavisi Uzun ve Zorlu Bir Süreç!
Obezite tedavisinde artık pek çok farklı yöntem uygulanabiliyor. İlaç tedavisi, diyet, cerrahi tedavi bunlar arasında en çok uygulanan metotlar oluyor. Ancak tedavi kapsamında öncelikle hastaların iyi bir beslenme eğitimi almaları öneriliyor. Psikiyatrik destek alınması da büyük önem taşıyor. Bir anlamda psikiyatri, beslenme ve endokrinoloji uzmanlarının bir ekip halinde hareket etmesi gerektiği de vurgulanıyor.
Cerrahi tedavi ise düşünülmesi gereken son yöntem! Hastanın hayatını tehdit eden bir unsur olmadığı sürecek, diyet ve egzersiz ile kilo verme yöntemi deneniyor. Kısacası obezite noktasına gelindiğinde hastalar için gerçekten zorlu bir uzun bir tedavi süreci başlıyor. Şimdiden önlem almak ve fazla kilolardan kurtulmak en akılcı seçim!
Bu noktada neler yapılabilir ve nasıl bir yöntem izlenebilir sorusunun yanıtını ise Acıbadem web adresinde bulabilirsiniz. İnternet sitesinde obezite tedavisinden kimlere obezite tanısı konduğuna kadar pek çok farklı bilgi yer alıyor. Bu konuda daha detaylı bilgiye sahip olmanız, çok daha bilinçli kararlar vermenizi sağlayacaktır. Bu nedenle sizlere önerimiz, konuyu daha fazla ertelemeden Acıbadem internet sitesine tıklamanız ve bilinçlenmeniz olacak. Ayrıca bu sitede vücut kitle indeksinizi kolayca hesaplayabileceğiniz bir araç da yer alıyor. Öncelikle bu aracı kullanarak, obez olup olmadığınızı öğrenmekle başlayın!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.