2019’UN YENİ TAKI MODASI: PIRLANTA KOLYELER


Söz konusu pırlanta olduğunda beğenmeyen hemen hemen yok gibidir. Özellikle şıklık yarışında sizi bir adım öne çıkartan, tüm gözleri üzerinize çeviren ve taktığınızda kendinizi çok daha iyi hissedeceğiniz bir takı olan pırlanta, önümüzdeki sene oldukça moda olacak. 2018 yılında daha farklı modellerde görmeye alıştığımız kolyeler, 2019 yılında yerlerini daha şık ve zarif olan pırlanta kolyelere bırakacak. 2019 modası ve modellerini araştırırken internette dikkatimi çeken pırlanta kolye seçeneklerine mutlaka bir göz gezdirin derim.


Pırlanta Kolye Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bildiğiniz gibi pırlanta, inanılış itibariyle her zaman şıklığın ve zarafetin temsili olan bir takı olmuştur. Hem sade hem de şık olmak isteyen pek çok kadının tercih edeceği pırlanta kolyeleri kombinlerken, pırlanta yüzük ve küpe ile kombinlemek şıklığınızı tamamlayacak olan son dokunuştur. Pırlanta seçiminde dikkat etmeniz gereken birkaç noktanın ise altını çizmek istiyorum.




Hangi Modelleri Tercih Etmeliyim?
Pırlanta kolye takarken giyeceğiniz kıyafetlerinize, dış görünüşünüze, bulunduğunuz ortamlara kısacası tarzınıza ve yaşamınıza uygun bir model seçmelisiniz. Aşırı derecede farklılık yaratacak bir model şıklığınıza gölge düşürebilir.
Zarif ve hiçbir zaman modası geçmeyecek olan gerdanlık modelleri, önemli davet ve organizasyonlarda her zaman size eşlik edecek ve gecenin yıldızı olmanızı sağlayacaktır.
Daha günlük kullanacağınız bir pırlanta kolye arıyorsanız ise ince ve kibar çizgilere sahip melek kanatları ya da kalpli modelleri tercih edebilirsiniz. Küçük ve naif modeller günlük kıyafetleriniz ile de her zaman uyumlu olacaktır.
Hangi modeli seçerseniz seçin unutmamanız gereken tek şey, boynunuzda duracak olan ışıl ışıl bir pırlanta kolyenin enerjisini size hiçbir takı vermeyecektir.



Beğendiğiniz Model Yüz Hatlarınıza Uygun mu?
Yüz hatlarınız, alın bölgeniz ve boyun bölgeniz pırlanta kolye seçiminde dikkat etmeniz gereken bir konudur. Genellikle pırlanta kolye seçimlerinde yüz hatlarının tam tersi olan modeller seçilmelidir. Örnek vermek gerekirse, yüzünüz sivri bir yapıdaysa daha yuvarlak hatlara sahip bir model seçerek zıtlıktan doğacak güzelliğe üstünüzde ev sahipliği yapabilirsiniz.
Her Pırlanta Kolyenin Duruşu Farklıdır
Bir diğer konumuz ise pırlanta kolyenin yapısal özellikleri. Taşların berraklığı, rengi ve kaç karat oldukları hatta kesim şekilleri bile kolyenizin nasıl görüneceğini doğruca etkileyen faktörlerdir. Baget kesim ya da yuvarlak kesim ile kare kesimin duruşu bir olmayacağı gibi pırlantanın berraklık derecesi de her modele göre farklı bir tarz yaratabilir.
Ayrıca satın alacağınız yerin mutlaka ürünün yanında size vereceği pırlanta sertifikası olmasına da özen gösterin. Sertifikasız ürünleri almaktan kaçının. İleride fikriniz değişebilir ya da kolyenizi değiştirmek isteyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda mutlaka pırlanta sertifikasına ihtiyacınız olacaktır.



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.