İzmit Karamürsel de Bir Cennet Başdeğirmen Tesisleri

Merhaba sizleri şahane bir yer ile tanıştırmak istiyorum. Yanı başınızda İstanbul a çok ta uzak olmayan bir yerde İzmit te, doğayla iç içe, yemyeşil bir yerde muazzam bir köy kahvaltısı ister misiniz? o zaman burası tam size göre, biz eşimle bir çok kez gittik çünkü orası bir kere gidip sonrasında yine tercih edebileceğiniz bir yer.



Park yerleri mevcut arabanızı kolaylıkla park edebilirsiniz. Saat olarak çok geçe kalmayın derim saat 10:30 gibi iyice dolmaya başlıyor İstanbul dan akın akın geliyorlar bilginiz olsun. O gün hava ne kadar sıcak olursa olsun orası serin şöyle bir titriyorsunuz o yüzden yanınıza şal, gömlek, hırka gibi bir şeyler alırsanız iyi olur. İstanbul dan yaklaşık 2 saat gibi sürüyor. Biz 26 Ağustos'ta gittik o güne denk gelen evlilik yıldönümümüzü bu sene bu şekilde kutladık.


O gün yine şahane bir kahvaltı yaptık neler yok ki kahvaltıda;
Zeytin ve peyniri bile çok leziz yanına güveçte fırında yapılmış sucuklu yumurta, güveçte eritilmiş peynir, güveçte kaşarlı mantar, sigara böreği, patates kızartması, reçel, bal, kaymak, tereyağı, acılı sos bu liste uzar gider:)
 ve şahane bir ekmek hem de kızartılmış..






Doğası çok güzel demiştim kahvaltı sonrasında içerisinde bulunan yollardan doğayı keşfe çıkabilirsiniz. Yaz mevsiminde güzel ama en güzel ilkbaharda yeni yeni canlanan doğaya şahitlik etmek inanın harika rengarenk çiçekleri bol bol görmeniz mümkün bu mevsimde.


Buraya bir tek kış mevsiminde gelmedim onun haricinde diğer 3 mevsimde de gördüm, ama tesisin içerisinde ki şömine ve postlar kışın da harika olduğu izlenimini verdi bana, lapa lapa yağan kar eşliğinde şömine ateşi sizce de muazzam değil mi?






Burada konaklama imkanınız da var. Renkli küçük evlerde konaklayabilirsiniz. Konaklayanlar için yaz mevsiminde havuz da var, güneşlenip serinleme imkanınız mevcut. Bir de alabalık tesisi olduğu için Alabalıkları yetiştiği yerde görebilir, eşsiz Alabalık lezzetini tadabilirsiniz.


Bu renkli merdivenler o gün giderken yol üzerinde denk geldiğimiz Karamürsel'in içerisinde bir nokta bayıldım hemen çekildim.


Başdeğirmen tesisleri...


Alabalık havuzları..




Sonrasında o bölge de tabelasını gördüğümüz ama hiç gitmediğimiz aşıklar tepesine gittik şahane bir manzara karşıladı bizleri, burada da kahvaltı var isterseniz burada da yapabilirsiniz, ancak kahvaltınıza manzara mı doğa mı eşlik etsin karar size kalmış.




Bambaşka bir gezi de buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın..

Gezmek insanın ruhunu besler, kişiliğini geliştirir...

1 yorum:

Kozmetik Psikolojisi dedi ki...

ne kadar güzel bir yermiş yolumuz düşerse uğrarız belki :D

Blogger tarafından desteklenmektedir.