27. ci Hayrabolu Ayçiçek Festivali

Merhaba 12 Ağustos Cumartesi günü  Chef Elif Çıtak  ın organizasyonunu yaptığı  27.ci si düzenlenen Hayrabolu Ayçiçek Festivaline katıldım. Festival 25 yıldır yapılıyormuş ancak 26.cı ve 27.ci yıllarında böyle bir organizasyonla Festival daha güzel olmuş. Bizler 19 blogger  beraber güzel ve keyifli bir gün geçirdik. Öncelikle Trakya da olması benim için önemliydi Trakyalı olup topraklarımda böyle festivale gitmek beni çok mutlu etti.


Yolculuğumuz bol eğlenceli, şarkılı türkülü geçti sabahın ilk saatlerinde uyuyanlar olsa da biz kendi aramızda bol sohbet ederek yolculuğumuzu yaptık. Aynı dili konuşup, aynı frekansta olduğum insanları görmek bana enerji verdi:)


Yolculuğumuzun ilk duragı Lüleburgaz da bulunan St. Senator Restaurant oldu burada şahane bir kahvaltı yaptık. Ama Kahvaltımız hazırlanana kadar etrafı gezme ve dolaşma fırsatımız oldu. Bahçesi büyüleyici hafta sonları İstanbul'a yakın olması nedeniyle ziyaret edebilirsiniz. Çimlere basmak, toprak kokusunu koklamak inanın size de iyi gelecek. Etrafı gezerken bir çok güzel karede gözümden kaçmadı...




 Topçu Peynircilik işletme sahibi Selim Topçu’nun sahibi olduğu mekanın mutfak şefliğini ve aynı zamanda da işletmeciliğini Chef Özhan Us yapıyormuş.  İç ve dış toplamda 500 kişiyi ağırlayabilecek bir hacme sahip mekan bahçesiyle göz kamaştırıyor. Ama içerisi de en az bahçesi kadar güzel ben özellikle o şarap vitrinine bayıldım. Atmosfer çok dinlendirici ve dingin yaz günleri bahçesinde ailenizle kahvaltı yapabilir, kış günleri loş ortamıyla içerisinde şahane et lezzetleri tadabilirsiniz. Farklı bir seçenek isteyenlerse 15 günde bir yapılan sirtaki gecelerine katılabilirler:)







Güzel kahvatıdan kareler.. Sıcaklar ve soğuklar olmak üzere özenle hazırlanmış bir kahvaltı bizleri bekliyordu. Buradan herkesin ellerine sağlık diyorum.. Tatlı mı tatlı Elif Korkmazel de bizimle birlikteydi..




Sevgili arkadaşım, yarenim çok sevdiğim Emel'imle birlikte her etkinlikte mutlaka bir selfie yaparız.. Ayçiçek kadınları olarak bu da burada dursun bakalım:)


Sonrasında heyecanla festival alanına geldik ve  birbirinden değerli Şeflerin olduğu jüri heyetiyle birilikte başlayan yöresel yemek yarışmasına katıldık. Jüri de bir çok ustalar vardı her biri özenle her lezzeti tattı ve değerlendirdi. Bizlerde o lezzetleri tattık resimlerini çektik. Her birini buraya koyma fırsatım maalesef  yok ancak  seçtiğim bazılarını sizlerle paylaşacağım..


Gider gitmez bizlere verilen şahane ayçiçek taçları, özenle hazırlanmış el emeği taçları çok sevdik tabi hemen taktık..


Yarışma arasında Toraktan Fincana kitabının yazarı, Kahve eğitmeni Cem R.Girginol bir kahve workshopu yaptı bizlere, iyi kahve nasıl hazırlanır evde filtre kahve yapımı ile ilgili olan gösteri benim gibi kahve severler için harika oldu. En faydalı kahvenin Filtre kahve olduğunu burada öğrenmiş oldum.




Ve yarışan lezzetlerden bazıları peksimet ile Hayrabolu tatlısı en akılda kalanlar oldu. Ancak tuzlu 1.cisi aşağıda ki ciğer sarma oldu:) şekerli börek, gözleme, keçibacağı, ördek etli mantı gibi  bir çok lezzetle buluşma fırsatı yakaladım kendi adıma söylemem gerekirse. Gün bitiminde bir çok lezzetler soframıza kondu ve yedik, içtik, güldük, eğlendik kısacası güzel bir günü anılarla noktaladık.



Chef Rüzgar Ünlü ile bir kare çektirmeseymiydik yani:)


Bizleri davet eden, her şeyde emeği geçen Chef Elif Çıtak kendisine gün biterken teşekkür ettim ancak buradan da teşekkür ediyorum böyle güzel bir günü bizlere yaşattığı için..Emeklerinize sağlık..


Gün sonunda bloggerlar, şefler ve emeği geçen herkes  aynı karede bundan daha iyi nasıl olunur:)


Bir başka güzel etkinlikte tekrar buluşmak dileğiyle..sevgiyle kalın

1 yorum:

sibel yalçın dedi ki...

harika bir gündü canım seninle tanışmakta keyifti tekrar görüşmek üzere sevgiler

Blogger tarafından desteklenmektedir.