Evdeki Az Malzeme İle Şipşak Yapabileceğiniz 5 Şerbetli Tatlı

Hızla hazırlanabilen lezzetler her daim çok daha fazla tercih ediliyor. Siz de evde şipşak yapabileceğiniz tatlı çeşitleri hakkında fikir edinmek isterseniz listede yer alan lezzetleri hemen incelemeye başlayın. Size uygun olanı seçin ve kolları sıvayarak mutfağa girin!



  1. Boşnak Şekerparesi

Şekerpare lezzeti sadece yetişkinlerin değil çocukların da severek tükettiği tatlılardan biridir. Boşnak şekerparesi ise son derece hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabiliyor olmasıyla da ilgi görüyor. İçerisinde kullanılan malzemelerin bildiğimiz klasik şekerpareden çok farklı olmadığını da belirtelim. Gönül rahatlığı ile seçiminizi bu yönde yapabilirsiniz.

  1. Kalburabastı

Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biri olan kalburabastı, hamurlu ve şerbetli tatlıları sevenlerin favorisi olabiliyor. Eğer daha önce deneyip başarısız olduysanız doğru tarifi tercih etmemişsiniz demektir. Doğru kalburabastı tarifini ise Yemek.com adresinden kolaylıkla bulabilirsiniz. Üstelik bu sitede kalburabastının malzeme listesi de eksiksiz ve hatasız bir şekilde aktarılıyor. Size kalan ise sadece tarifi uygulamak oluyor.

  1. Tencerede Revani

Fırını ısıtma, tepsiyi hazırlama derdi yok, tencerede limonlu revani tatlısı o kadar kolay hazırlanıyor ki, bir defa denediğinizde siz de müptelası olabilirsiniz. Limonun fresh aroması ve lezzeti de tatlının çok daha hafif olmasını sağlıyor. Bu tatlıyı mutlaka siz de deneyin! 5 çayının yanında sevdiklerinize ikram edebileceğiniz bir tatlı çeşidi olduğunu da belirtelim.

  1. Gül Tatlısı

Adını güle benzeyen şeklinden alan bu tatlının en çok uğraştıran kısmı hamurunun hazırlanması değil, şeklinin verilmesi! Yani hamurunu şipşak hazırlayabilir ve kısa sürede şekil vererek pişme sürecine başlayabilirsiniz. Üzerini ise fındık ya da cevizle süsleme şansınız da var. Sunuma hazır olması ise sunum için ekstra zaman ayırmanızı engelliyor. Sonuç olarak evde az malzeme ile şipşak hazırlanan tatlı çeşitlerinden biri de gül tatlısıdır.

  1. 3 Dakika Tatlısı

Sadece 3 dakikada hazırlanabilir mi, bilemeyiz ama bu tatlının adı 3 dakika tatlısı! Şerbeti hiç pişmiyor ve şerbet için uğraşmanız gerekmiyor. Lezzeti ise saatlerce uğraşılmışçasına enfes! Denemek için sabırsızlanıyorsanız rotanızı hemen Yemek.com adresine çevirin. Bu sitede dakikalar içerisinde yapılabilen onlarca farklı tatlı çeşidinin tarifi yer alıyor, kaçırmayın!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.