Yaz öncesi Elidor'un Yaratıcısı Dr. Francesca Fusco'dan sağlıklı saçlar için önerileri...

Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar serisinin içeriğindeki Biotin (H vitamini) yalnızca saçların uzamasına değil daha esnek, daha parlak bir görünüm kazanmasına da destek oluyor. 
Serinin yaratıcısı Dr. Francesca Fusco, uzun saç seven kadınlara Elidor’la birlikte, özel bakım sırlarını paylaşıyor.





5 yıldır üst üste Türkiye’nin en sevilen saç bakım markası seçilen Elidor, kadınlar için sağlıklı bakım formülleri geliştirmeye ve yeni öneriler paylaşmaya devam ediyor. Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar serisi ile saçları kökten uca beslerken, daha hızlı ve daha sağlıklı uzamasına yardımcı oluyor. Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar serisinin yaratıcısı Dr. Francesca Fusco, sağlıklı saç uzatmanın sırları arasında beslenmeden yıkamaya, kurutmadan şekillendirmeye kadar pek çok konuda kadınların merak ettiklerini yanıtlıyor.

Saçların da tatile ihtiyacı var
Saç bakım uzmanı Dr. Francesca Fusco,  sağlıklı saçlara sahip olmak için gerekli vitamin, mineral, amino asit, protein ve omega yağları içeren sağlıklı ve dengeli diyetler uygulanması gerektiğini belirtiyor. Egzersiz, meditasyon ve yeterli uykuyla stres kontrolünün yapılmasının önemli olduğunu belirten Fusco, aşırı sıcak (çok sıcak fön makinesi, kıvırıcı/düzleştirici aletler) uygulamalarından kaçınmanın, UV koruması ve saçın sert şekilde çekilmesi gibi dış streslerden uzak durulması gerektiğini belirtiyor. 

Dr. Francesca Fusco, sağlıklı uzayan saçlar için önerilerini şu şekilde ifade ediyor  “ Güzel bir saça sahip olmak üzere şekillendirici aletlerin oldukça farkında olan ve beğenen bir kadın olarak, tüm bunlardan kaçınılması gerektiğini asla tavsiye etmem. Ancak tüm kadınlar için bunların dikkatli bir şekilde kullanılması gerekiyor. Saçınızı bir gün süreyle kendi kendine doğal yollara kurumaya bırakacağınız bir “saç tatili” iyi bir fikir. Saç ürünleri, güzel ve parlak saçlara ulaşmak için başvurulan en kolay yöntemlerden biridir. Saçın matlaşmasına neden olan kalıntıları saç ve saç derisinden temizlemek üzere düzenli şampuan yapmak, elbette ki yeterlidir. Saçınıza şampuan uygularken, saç derinize de masaj yapabilirsiniz. Bu, saçınıza gücünü veren saç köküne oksijeni bol kan ve yapı maddelerinin ulaşmasını artırır. 

Nemlendirici maskeler ve saç kremleri, saçınızı yumuşatır, nemlendirir ve saçınıza sağlıklı ve güzel bir parlaklık sağlar.”

Türk kadınlarının saç yapısını değerlendiren Fusco “ Balkabağı, yağ ve yeşil sebzeler gibi Türk mutfağında kullanılan malzemeler, saç için de oldukça sağlıklı besinler. Protein, yeşil yapraklı sebzeler, zeytinyağı ve “renkli” sebzelerden oluşan dengeli beslenme büyük önem taşıyor. Eğer bunu yapmak mümkün değilse, “Saç, Tırnak ve Cilt Vitamini” olarak tanımlanan ve içinde B kompleksi vitaminler, C, E,D, A vitaminleri, biyotin ve mineraller içeren günlük takviyelerden almak da iyi bir fikir” sözleriyle saç için beslenmenin önemine vurgu yapıyor.

 Dr. Fusco, doğru gıdalar ve doğru yaşam biçimi ile birlikte Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serisi’nin saçlarınızda kısa sürede gözle görünür değişim olacağının altını çiziyor.

1 yorum:

Kozmetik Blogum dedi ki...

Biotin saç ve tırnaklar için gercekten çok faydalı.hap olarak içilmesi zor olsa da,bu tarz şampuanlar kullanarak halledilebilir dediğiniz gibi.
Bilgilendirmeniz için tesekkürler :)

Blogger tarafından desteklenmektedir.